Здравей, налага ми се от началото на бременността да съм болничен по медицински причини. Прочетох за тези 180 дни болничен, които може лекарят да ми даде. Само искам да попитам те за календарна година ли са или за цялата бременност? И ако си взема платен отпуск накрая вместо болничен ще се отрази ли прекъсването на размера на майчинството след това? Благодаря!
Здравей, искам да попитам ако 6 месеца, преди полагащия задължителен болничен преди раждане, съм в болничен ще се отрази ли драстично върху размера на майчинството? Осигуровките ми попринцип не са на много висока сума. Благодаря предварително.
Здравейте, имам следните въпроси:
Имам планове за бебе и бих искала да ги повиша размера на майчинството, но работодателят ми ме осигурява на ниски доходи и не иска да ми ги увеличи. Възможно ли е чрез подписване на друг втори договор на 4 часа или се самоосигурявам да ги повиша и ще има ли изобщо отражение като няма да отлагам бебето за след месеци?
И ако се наложи поради естеството на работа да излезна бременността болничен обезщетение върху двата договора ли ще получавам или само при първия?
Изобщо разходите и разправиите документално дали имат смисъл?
Благодаря предварително за отговора.